FANDOM


Laura Johanna Kiviranta on Salatut elämät -sarjan henkilöhahmo. Hän oli mukana sarjan alusta asti ja oli yksi sarjan päähenkilöistä. Hän oli mukana sarjassa vuosina 1999–2008, sekä vierailulla loppuvuodesta 2012.

PerheEdit

Lauralla on kaksi lasta, Sauli ja Oona. Saulin isä Tom jätti Lauran tämän ollessa raskaana. Tämä kasvatti Saulia yksin, kunnes luovutti hänet vanhempiensa hoidettavaksi. Äitinsä elämään Sauli palasi noin kymmenen vuotta myöhemmin. Myöhemmin hänen isänsä palasi takaisin Suomeen ja pyysi poikaansa kanssaan Oulunsaloon. Laura antoi vastahakoisesti poikansa lähteä.

Palattuaan jälleen kerran Pihlajakadulle oli Saulin vaikea hyväksyä äitinsä miesystävää Kari Taalasmaata, jonka kanssa Laura oli juuri saanut Oonan. Lauran ja Karin suhteen päättyminen helpotti tilannetta. Äitinsä seuraavaa miestä Aaro Vaalannetta Sauli jopa vihasi ja epäili miehen taustoja. Kun hän kertoi tästä äidilleen, ei tämä ottanut asiaa vakavasti. Aaron kiusaama Sauli sai tarpeekseen hänestä ja muutti Australiaan Ken Ojalan luo.

Oonan kanssa Lauralla on aina ollut paljon helpompaa. Oona asui jonkin aikaa Tampereella isänsä luona, mutta palasi äitinsä luo Pihlajakadulle syksyllä 2007. Lauran jouduttua laitoshoitoon muutti Oona Taalasmaille isänsä kanssa.

SuhteetEdit

TomEdit

Lauran teini-iän rakkauden Tomin kanssa he saivat lapsen, Saulin. Tom oli kuitenkin jättänyt Lauran hänen raskaus-aikana. Laura siis kasvatti Saulia yksin, ennenkuin luovuttu hänet vanhempiensa huostaan.

Kari TaalasmaaEdit

Lauran ja Karin suhde oli aluksi vain ystäväpohjaista. Laura opetti Karille sivistystapoja, liittyen muun muassa tanssimiseen, oikeaoppiseen ruokailuun sekä small talkiin. Suhde kuitenkin syveni, ja he saivat yhteisen lapsen, Oonan. Karilla oli kuitenkin suhde Katja Vainion kanssa, jolloin heidän Lauran ja Karin suhde päättyi. Oona jäi pääsääntöisesti Lauran huostaan Karin muuttaessa Tampereelle Katjan kanssa. Oona kuitenkin tapaili isäänsä säännöllisesti. Nykyään Oona asuu Karin, Noora Aution ja Nooran lapsen, Benjaminin kanssa Keniassa.

Aaro Vaalanne ja Eero VanalaEdit

Aikoinaan Laura rakastui Aaro Vaalanne -nimiseen mieheen, joka vaikutti herrasmieheltä. Oonakin piti hänestä aluksi, vain Saulilla oli epäilyjä miestä vastaan, mutta Laura ei uskonut häntä. Tästä ärsyyntyneenä Sauli muutti Australiaan. Laura ja Aaro olivat jo menossa naimisiin, kunnes Laura sai tietää, että Aaro piti vankina hänen hyvää ystäväänsä Paula Sievistä, joka tiesi liikaa Aaron todellisesta taustasta. Aaro pakeni vieden pienen Oonan mukanaan, mutta palautti tytön kuitenkin myöhemmin.

Aaron lähdettyä tämä jäi kummittelemaan Lauran elämään ja hän meni lopulta narsistien uhrien tukiryhmään. Siellä hän tapasi Eero Vanalan, Aaron veljen, joka oli ulkonäöltään samanlainen kuin Aaro pidempiä hiuksiaan lukuun ottamatta. Laura rakastui Eeroon ja jätti jopa silloisen miehensä, Antero Voiman. Eero kuitenkin rakastui Lauran naapurissa asuvaan Jenni Vainioon ja aloitti suhteen tämän kanssa. Myöhemmin Oona palasi isänsä luota Tampereelta. Myöhemmin Aaro vangitsi Eeron parakkiin ja alkoi esiintymään Eerona. Hän jätti Jennin ja aloitti suhteen Lauran kanssa. Oona ei sietänyt heidän suhdettaan ja alusta alkaen väitti Eeron olevan oikeasti Aaro. Laura ei uskonut tytärtään ja avioitui miehen kanssa. Hääsviitissä miehen hiuslisäke irtosi ja hänen todellinen henkilöllisyytensä selvisi Laurallekin. Laura löi Aaroa shamppanjapullolla päähän ja pakeni sviiitistä. Pian Laura palasi sviittiin Paulan kanssa. He ajoivat hänet parvekkeelle ja työnsivät Aaron alas. Aaron luultiin menehtyneen saamiinsa vammoihin, mutta hän selviytyi ja palasi myöhemmin.

Myöhemmin Laura sai tietoonsa, että pankkiin oli vuokrattu hänen nimellään tallelokero. Vuokraaja oli Aaro Vaalanne. Laura kävi Salla Mattilan kanssa katsomassa lokeroa, löytäen sieltä kasetin, johon oli Aaron käsialalla kirjoitettu ”Rakkaalle Lauralle”. Kasetilla Aaro kertoi rakastaneensa Lauraa ensitapaamisesta asti ja sanoi heidän tapaavan talolla, jossa oli pitänyt Paulaa vankinaan. Laura kävi talolla ja huomasi, että takkatiilet olivat kuumia. Toisella vierailulla huomattiin talon ikkunoiden olevan auki. Luulojen vastaisesti kävijä ei ollut Aaro vaan Eero, joka aikoi myydä kuolleen veljensä talon.

Laura alkoi epäillä, että Aaro olisi hangessa maatessaan karannut, tappanut Eeron ja jättänyt hänet hankeen makaamaan. Lauran epäilykset Eeron todellisesta henkilöllisyydestä muuttuivat niin pahoiksi, että hän tainnutti Eeron ja piti tätä vankina samassa talossa, jossa Aaro piti Paulaa. Laura pakotti Eeron tunnustamaan olevansa Aaro uhkaamalla, ettei muuten koskaan vapauttaisi tätä. Eero epäili Lauran mielenterveyttä, ja sanoi Lauralle lopulta olevansa oikeasti Aaro, Lauran uhattua sytyttää hänet palamaan. Laura ei kuitenkaan päästänyt miestä vapaaksi vaan soitti taloon poliisit. Laura luuli saaneensa Aaron kiikkiin ja kuulustelussa antoi teoriansa Aaron hengissä selviämisestä.

Laura määrättiin hoitoon psykiatriselle osastolle, josta hän karkasi tyttärensä Oonan hoitajalta varastamien avainten avulla. Laura ja Oona kirjoittautuivat hotelliin väärällä sukunimellä ja suunnittelivat matkustavansa Australiaan Saulin luokse. Laura kuitenkin jätti Oonan sidottuna hotellihuoneeseen, koska tämä oli soittanut ystävälleen Joonatan Sieviselle. Joonatan ja Kari löysivät Oonan ja veivät hänet turvaan Taalasmaille. Laura vakoili Eeroa ja puistossa pakotti tämän mukaansa veitsellä uhaten. Eero sai kuitenkin Lauran pudottamaan puukkonsa ja alkoi kuristaa tätä. Lenkkeilijät irrottivat Eeron Laurasta ja soittivat poliiseille. Eero vietiin poliisiasemalle, ja Laura pääsi pakoon.

Myöhemmin Kari meni poliisiasemalle puhumaan Eeron puolesta, ja Laura tuli Taalasmaille, missä Oona oli yksin. Laura saatiin rauhoittumaan sanomalla, että ”Aaro” olisi ollut vankina keittiössä. Lauran levättyä Kari ja Oona päättivät viedä naisen takaisin sairaalaan. Karin pyynnöstä Laura siirrettiin hoitolaitokseen toiselle paikkakunnalle Keski-Suomeen.

Antero VoimaEdit

Ennen Eeron tapaamista Laura seurusteli hetken aikaa poliisi Antero Voiman kanssa. Suhde jäi kuitenkin lyhytikäiseksi, sillä Lauran tunteet Eeroa kohtaan alkoivat lämmetä.

Lauran pikapaluuEdit

Laura palasi sarjaan 5. joulukuuta 2012 esitetyssä jaksossa. Laura ja Paula olivat huonetovereita mielisairaalassa, josta Lasse hankki hoitopaikan Paulalle. Siellä he yhdessä näkivät harhoja Aarosta, ja Laura sanoi Paulalle, että Aarosta pääsee eroon vain karkaamalla ja kehotti tätä karkaamaan, mutta itse ei karkaa, koska on tottunut sairaalaan ja "on aina Aaron". Kun Lasse tuli tapaamaan Paulaa mielisairaalaan, niin Paula kertoi huonetoverinsa olevan Laura Kiviranta. Lasse sanoi, ettei tämä ole hyvää seuraa hänelle, ja ilmoitti pyytävänsä henkilökunnalta toista huonetta. Paula karkasi mielisairaalasta ja Lasse sai soiton mielisairaalasta, jolloin hän lähti Paulan perään.