FANDOM


Katja Vainio
Näyttelijä(t) Anu Koskinen
Kesto 1999–2003, 2004, 2011, 2013
Ensiesiintyminen Osa 1: Pihlajakadun asukkaat kokevat järkytyksen

(25. tammikuuta 1999)

Viimeinen

esiintyminen

Osa 2435: Muistoissa vain oot

(22. maaliskuuta 2013)

Ammatti sisustussuunnittelija
Sukupuoli nainen
Kotipaikka Lempäälä
Asuinpaikka Tampere
Suhteet
Vanhemmat Birgitta Vainio

Iiro Vainio

Sisarukset Jenni Vainio (kuollut)
Sisarusten lapset Niko Vainio

Katja Vainio on näyttelijä Anu Koskisen esittämä fiktiivinen hahmo suomalaisessa draamasarjassa Salatut elämät. Katja on Jenni Vainion isosisko. Katjan vanhemmat ovat Iiro ja Birgitta Vainio.

Hahmo esiintyi sarjassa vuosina 1999–2003, mutta palasi kuvioihin loppukeväällä 2004. Hän työskenteli lähiöbaari Syvärissä. Myöhemmin Kari Taalasmaa löysi Katjan ja he rakastuivat uudelleen. Pari muutti Tampereelle, mutta Karin palatessa keväällä 2007 takaisin Helsinkiin selvisi, että Kari ja Katja olivat eronneet. Katja tuli vierailulle pitkän tauon jälkeen Pihlajakadulle keväällä 2011, kun hän saapui juhlimaan Jenni-siskon polttareita. Katja tuli jälleen vierailulle sarjaan 19. maaliskuuta 2013 Kallen järjestämänä yllätyksenä Jennille. Vierailu sai kaamean lopun, kun Jenni joutui Seppo Taalasmaata uhanneen tappajan ampumaksi. Katja poistui Pihlajakadulta viettämään Jennin hautajaisia Lempälään vanhempiensa luokse, minne oli myös saapumassa Niko.

Katja on pikkusiskonsa Jennin vastakohta. Hän on tumma ja fiksu, hyvin kouluttautunut nainen. Sisustussuunnittelijana työskentelevällä Katjalla ei ole omia lapsia, mutta hän on aikaisemmin joutunut valehtelemaan olevansa Niko Vainion äiti. Katja myös jonkin aikaa kasvatti Nikoa, kun Jenni halusi panostaa mallinuraansa. Katjalla on ollut myös mielenterveysongelmia.

Elina Taalasmaa oli Katjan paras kaveri, jonka kanssa he kuitenkin riitaantuivat useampaan kertaan: muun muassa Elinan luullessa Katjan vokottelevan Elinan miesystävää Esko Heikkilää sekä Katjan käskiessä Elinan veljeä Karia valitsemaan Karin tyttären Oonan ja hänen välillä.

Sukulaissuhteet
Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.